Hoppa till huvudinnehåll
Tomas Andersson

Båstads invånare

Thomas Andersson 

Thomas Andersson

Hur är det att leva i Båstad?
Jag har bott i hela mitt liv på Bjärehalvön. Att bo och verka här har under mina år bara blivit bättre och bättre. Underbar boendeort med bra service och nära till allt. Engagerade människor som skapar många jobb och som ger ett rikt föreningsliv.

Vad tycker du om tennisturneringen som hålls här varje sommar?
Den ger Båstad och hela Bjärehalvön puls och engagemang. Alla lever upp och vi står lite på tå för att välkomna våra besökare och ge god service. Samtidigt som det ger klirr i kassan för företagarna. Tennisturneringen ger många ringar på vattnet. Det är inte tennis bara två veckor utan det är tennis året runt för både bredd och elit.

Älskar alla Båstadbor tennis?
Numera kan man nog säga detta. Det är kvalitet och engagemang över tennisen i Båstad. Den gör oss stolta. Det är tennis nästan överallt – Drivananläggningen är välbesökt både för ung som gammal – både som tennisspelare och matgäst. Stadionanläggningen är en pärla som ger Skansen och hamnen strålglans. I Förslöv, Segelstorp, Torekov har tennisen slagit rot och är en viktig fritidssysselsättning.

Det är stora och små tennisturneringar från maj till september som lockar tävlingssugna och ger en speciell atmosfär i bygden. Det finns även elitgymnasium och tennismuseum i Båstad. Allt detta gör att tennisen är både ett viktigt och naturligt inslag i vår miljö. Kanske det känns lite trångt på våra gator under några veckor i juli, men det får oss att uppleva lite storstadskänsla som ett avbrott i vår normala vardagslunk.

Tennisen, hotellen, Norrvikens trädgårdar, kulturhuset Ravinen och andra besöksmål – vad tycker du om detta?
Helt enastående. Vilket lyft bygden fått under de senaste 25 åren! För 50 år sedan var tennisen som ett tomtebloss. Den lyste upp under några dagar och sen blev det alldeles tyst och alla involverade försvann. Idag är Båstad en evenemangsort året om. Allt från julmarknader, ljusfest, karnevaler, musikfestivaler, filmfestivaler, tennisturneringar, vandringsfestival, cykelevenemang, padelturneringar, golfturneringar, pärefester mm. Tennisens pånyttfödelse för drygt 25 år sedan blev i mina ögon startskottet för att göra Båstad attraktivt året om. Antalet hotellbäddar för en ganska liten bygd som Bjäre är helt enastående. Bäddarna fylls av konferensoch spa-gäster från när och fjärran. Restaurang- och kaféutbudet är imponerande inte bara på sommarhalvåret utan året om.

Vad saknar du i Båstad?
Jag är nöjd men ser gärna att vi kunde ha fler seglingstävlingar i Laholmsbukten. Segling passar in i Båstadbilden.