Hoppa till huvudinnehåll
Båstad

Hamnen

Hamnen i Båstad är en central plats under de intensiva sommarveckorna. I de många fiskebodarna finns en mix av restauranger, glasskiosker, butiker och fastighetsmäklare.

Hamnen

Grundades: Har varit utskeppningsplats sedan hundratals år tillbaka till dåvarande huvudstaden Köpenhamn. I början av 1900-talet byggs hamnen ut. Från slutet av 1960-talet används den som utlastningspir för makadam. Byggnadsbolaget Peab bekostar en utbyggnad av hamnen under 1960-talet. År 2004 bildas Båstad Hamn AB och hamnområdet förvandlas stegvis från att vara en tråkig och illa skött hamn till en vacker och levande gästhamn.

Antal platser: Här finns cirka 300 båtplatser inklusive gästplatser.

Faciliteter: Det finns toaletter/duschar/tvättstuga, miljöstation, tankstation med bensin och diesel samt fasta grillplatser.

Fiskebodar: Ett fyrtiotal bodar finns, både privatägda bodar samt kommersiella eventbodar som ställs dit inför högsäsong.

Gäster: Hamnen hade 2022 cirka 1 800 gästnätter.

Övrigt: Läget – långt in i en bukt – gör att få båtresenärer råkar passera förbi. Ändå har hamnen etablerat sig som en av de större gästbåtshamnarna med högt anseende. De flesta gäster stannar ofta fler nätter än de först tänkt sig tack vare destinationen Båstad och dess rika utbud av hotell, restauranger, butiker och sevärdheter.

Hamnen